علائم پوستی دوران بارداری

علائم پوستی دوران بارداری
آبیآبی
آبی اسمانیآبی اسمانی
سبزسبز
+3
تومان 294.000
آبی اسمانیآبی اسمانی
سرخابیسرخابی
سفیدسفید
+2
تومان 155.000
مشکیمشکی
سبزسبز
کرمکرم
تومان 546.000
قیمت اصلی: تومان 680.000 بود.قیمت فعلی: تومان 645.000.
قیمت اصلی: تومان 675.000 بود.قیمت فعلی: تومان 645.000.
قیمت اصلی: تومان 250.000 بود.قیمت فعلی: تومان 230.000.
قیمت اصلی: تومان 250.000 بود.قیمت فعلی: تومان 230.000.
تومان 295.000
مشکیمشکی
سفیدسفید
تومان 458.000
قهوه ایقهوه ای
مشکیمشکی
سفیدسفید
تومان 373.000
قهوه ایقهوه ای
قیمت اصلی: تومان 410.000 بود.قیمت فعلی: تومان 378.000.
آبیآبی
سبزسبز
تومان 318.000
مشکیمشکی
سرخابیسرخابی
سفیدسفید
+1
قیمت اصلی: تومان 320.000 بود.قیمت فعلی: تومان 278.000.
مشکیمشکی
سبزسبز
سرخابیسرخابی
+1
قیمت اصلی: تومان 390.000 بود.قیمت فعلی: تومان 347.000.
مشکیمشکی
طوسیطوسی
قیمت اصلی: تومان 500.000 بود.قیمت فعلی: تومان 480.000.

علائم پوستی دوران بارداری

مادران باردار، نگران تغییرات پوستی در دوران بارداری نباشید! تغییرات پوستی در دوران بارداری بسیاری از مادران باردار را نگران می‌کند؛ اما این تغییرات موقتی است و بعد از زایمان برطرف می‌شود. از موارد شایع در موارد پوست می توان به موارد زیر اشاره کرد. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید. فروشگاه سینانا با کمک مقاله های سایر مقاله های داخلی و خارجی مطالب را گردآوری کرده شما می توانید نظرات و پیشنهادات خود را جهت بهبود کیفیت مطالب ما را در این راستا کمک کنید.

موارد شایع پوستی در زمان بارداری

1. تیرگی پوست

2. خارش سینه ها

3. استریای پوستی

4. PUPPP

5. فوران آتوپیک در دوران بارداری (AEP)

تیرگی پوست

پوست افراد با توجه به سلول‌های رنگ‌ساز پوست که «ملانیست» نام دارد، روشن یا تیره می‌شود. زمانی که ملانین در پوست افراد بیش از اندازه تولید شود، باعث ملانیسم شده و رنگ پوست چنین افرادی تیره می‌شود.

همچنین اگر ملانین به اندازۀ کم در پوست افراد تولید شود، رنگ پوست روشن می‌شود. این مشکل در برخی از نقاط بدن از جمله ناحیۀ زیر بغل، کشالۀ ران یا ناف که به‌طور طبیعی پوست تیره‌تر است، بیشتر نمایان می‌شود. در واقع هیپرپیگمانتاسیون یک بیماری‌ست که طی آن رنگ پوست تیره شده و در آن ناحیه لک ایجاد می‌شود که بر اثر عواملی از جمله تابش نور آفتاب، تغییرات هورمونی در دوران بارداری و پس از التهاب پوست ایجاد می‌شود.

خارش نوک سینه ها در دوران بارداری

برای آگاهی از خارش سینه در دوران بارداری، از جمله اقدامات لازم برای مقابله با آن، ادامه مطلب را بخوانید.

خارش نوک سینه در موقع بارداری

در این مقاله

آیا خارش نوک پستان نشانه اولیه بارداری است؟

تغییرات سینه ممکن است یک تا دو هفته پس از لقاح شروع شود

تغییرات پستان ممکن است از یک تا دو هفته پس از لقاح شروع شود. سینه ها ممکن است حساس، دردناک، بزرگ شده یا گزگز شوند، در حالی که نوک سینه ها حساس، ترک خورده یا متورم می شوند. با این حال، این نمی تواند یک علامت مستقل بارداری باشد. تنها زمانی که این را در ارتباط با سایر علائم بارز بارداری مشاهده کردید، می توانید بارداری خود را تأیید کنید.

چه زمانی زنان باردار احتمال دارد که نوک سینه ها را خارش کنند؟ 

ممکن است یک تا دو هفته پس از لقاح، خارش نوک سینه ها را تجربه کنید. خارش نوک پستان به دلیل کشیدگی پوست در اطراف نوک پستان احتمالا بعد از هفته بیست و چهارم بارداری ایجاد می شود.

خارش سینه های ناشی از اگزما (یکی از درماتوزهای رایج در دوران بارداری) معمولاً در دو سه ماهه اول ایجاد می شود، در حالی که خارش سینه ها یا نوک سینه ها از PUPPP (پاپول ها و پلاک های کهیر خارش دار) ممکن است در سه ماهه سوم رخ دهد.

علل خارش پوست و نوک سینه در دوران بارداری 

سینه ها و نوک سینه ها ممکن است به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی متفاوتی که در بارداری اتفاق می افتد، خارش و تحریک شوند. برخی از این تغییرات در زیر ذکر شده است:

  • تغییرات هورمونی: بیشتر تغییرات پوستی در دوران بارداری به دلیل افزایش سطح پروژسترون و استروژن، علاوه بر سایر هورمون های تحت تأثیر بارداری است. به همین دلیل است که ممکن است خارش همراه با تیره شدن پوست روی و اطراف هاله نوک سینه ها را تجربه کنید.

پزشکان متخصص زنان و زایمان، می‌گویند: « خارش سینه‌ها می‌تواند هورمونی می باشد، زیرا در دوران بارداری فعالیت زیادی در سینه‌ها وجود دارد. تکثیر بافت سینه وجود دارد که باعث بزرگ شدن سینه ها می شود. این ممکن است باعث کشیدگی و خارش پوست شود. همچنین ممکن است در دوران بارداری انتظار کشیدگی روی سینه های خود را داشته باشید. علائم کشش خارش .»

protip_iconواقعیت سریع
سینه‌های شما در حدود شش تا هشت هفته بزرگ‌تر می‌شوند و در طول بارداری به رشد خود ادامه می‌دهند، به طوری که سینه‌بند شما به اندازه یک یا دو می‌رسد. همچنین ممکن است همراه با کشش پوست، خارش سینه را تجربه کنید.
خارش و کهیر پوستی در دوران بارداری
  • استریای پوستی: طبق گفته موسسه ملی بهداشت ، استریا یا استریا دیستنسای پوست، که معمولا به عنوان علائم کششی شناخته می‌شوند، در حدود 43 تا 88 درصد از زنان باردار تجربه می‌کنند، همانطور که کودک رشد می‌کند، پوست شما کشیده می‌شود و سینه‌ها خشک می‌شوند. و ناراحت کننده این حالت به نام کشیدگی پوست یا حاملگی پوست شناخته می شود که منجر به خارش می شود.
  • PUPPP: ممکن است در هر 1 از 160 بارداری تأثیر بگذارد. ممکن است در کهیرهای کوچک یا برآمدگی هایی که روی پوست ایجاد می شود، خارش داشته باشید . آنها احتمالاً روی شکم ظاهر می شوند و بعداً به اندام ها از جمله سینه ها، باسن و ران ها گسترش می یابند. در صورتی که سفید پوست هستید، نوزاد پسر حمل می کنید، برای اولین بار باردار هستید یا دوقلو یا سه قلو حمل می کنید، احتمال دریافت PUPPP ممکن است بیشتر باشد.
    • فوران آتوپیک در دوران بارداری (AEP): کسانی که سابقه آتوپی (درماتیت آتوپیک) دارند، احتمالاً لکه‌های قرمز، پوسته‌دار و خارش‌دار روی سینه‌ها، گردن و سایر نواحی پوست خشک دارند. این معمولا منجر به فوران لکه های قرمز و برآمدگی های پوستی همراه با خارش می شود.
      • اینترتریگو در بارداری: این یک وضعیت خاص بارداری نیست. این اصطلاحی است که برای توصیف جوش هایی است که ممکن است در زیر سینه ایجاد شود و ممکن است سوزش و خارش داشته باشد. زمانی اتفاق می‌افتد که چین‌های پوست به هم ساییده می‌شوند و محیطی گرم و مرطوب ایجاد می‌کنند که به رشد بیش از حد باکتری‌ها و مخمرها کمک می‌کند. با این حال، مسری نیست (12).
      • پروریگوی بارداری: به برجستگی های ریز و خارش دار اشاره دارد که ممکن است در هر نقطه از پوست ظاهر شوند. بثورات ممکن است شبیه نیش حشرات باشد و تصور می شود که ناشی از تغییرات ایمنی ناشی از بارداری باشد. این وضعیت با سه ماهه خاصی مرتبط نیست و معمولاً با چند بثورات شروع می شود که هر روز افزایش می یابد.

عفونت‌های مخمری ، کلستاز حاملگی (یک مشکل کبدی که باعث خارش شدید دست‌ها و پاها می‌شود)، بیماری پاژه سینه (سرطان نادر پستان) و ورم پستان (التهاب بافت پستان) نیز می‌توانند باعث خارش سینه‌ها و نوک سینه ها

protip_iconواقعیت سریع
ممکن است به دلیل آب و هوای گرم و مرطوب، تعریق بیش از حد و استفاده اخیر از آنتی بیوتیک ها به عفونت های قارچی نوک پستان مبتلا شوید.

چگونه خارش سینه ها و نوک سینه ها را در دوران بارداری تسکین دهیم؟ 

خارش سینه ها و نوک سینه ها را می توان با چند درمان خانگی کنترل کرد، مگر اینکه به دلیل یک بیماری زمینه ای باشد. این نکات را به طور مرتب دنبال کنید تا پوست خود را در دوران بارداری نرم و لطیف نگه دارید و از خشکی و خارش پوست خلاص شوید.

  1. از لوسیون استفاده کنید: می توانید یک لوسیون مرطوب کننده خوب به سینه ها و نوک سینه های خود بزنید. لوسیون های حاوی کره کاکائو، روغن ویتامین E، آلوئه ورا، لانولین یا ژله نفتی و لوسیون کالامین می توانند به مقابله با خارش پوست کمک کنند. از لوسیون های حاوی معطر یا الکل استفاده نکنید زیرا ممکن است پوست را خشک تر کند. قبل از استفاده از هر کرم جدید، یک تست پچ انجام دهید.
  1. لباس مناسب انتخاب کنید: از پنبه گشاد و قابل تنفس استفاده کنید زیرا برخلاف لباس های مصنوعی عرق را به دام نمی اندازد. روی یک سینه بند خوب برای بارداری سرمایه گذاری کنید که ممکن است باعث تحریک یا خارش پوست نشود.

من معتقدم که انواع خاصی از سوتین ها می توانند باعث خارش سینه شوند. پوست به طور کلی در دوران بارداری حساس است، بنابراین از پارچه های مصنوعی، به ویژه آنهایی که از نفت ساخته شده اند، خودداری کنید. در عوض، من توصیه می کنم برای کاهش پتانسیل خارش، یک سوتین نخی بگیرید .

  1. از صابون ها و عطرهای تند پرهیز کنید: از صابون های ملایم و بدون عطر استفاده کنید و از عطرها یا لوسیون های معطر که ممکن است خارش نوک سینه ها را بدتر کنند اجتناب کنید. همچنین برای شستن لباس های خود از شوینده های بدون عطر استفاده کنید.
protip_iconکارشناسان می گویند
بتی آن کانتریمن، استادیار برنامه کاردانی پرستاری مراقبت از سلامت مادر و کودک در دانشگاه ایندیانا-پردو، ایندیاناپولیس، توصیه می‌کند از مصرف صابون روی نوک سینه‌ها خودداری کنید زیرا آنتی‌سپتیک محافظ طبیعی لیزوزیم را از بین می‌برد. صابون همچنین نوک سینه ها را در برابر عفونت آسیب پذیر می کند.
  1. از دوش گرفتن یا حمام آب گرم خودداری کنید: ممکن است پوست شما را خشک کرده و باعث بثورات پوستی شود. در عوض می توانید دوش آب ولرم یا خنک بگیرید. بیش از پنج تا ده دقیقه دوش نگیرید زیرا زمان زیاد در آب نیز ممکن است پوست شما را خشک کند.
  2. مرطوب کننده یا مالش پارچه مرطوب: یک مرطوب کننده را در اتاق خواب خود قرار دهید زیرا می تواند از خشک شدن پوست شما جلوگیری کند و ممکن است تحریک را کاهش دهد. همچنین می توانید از یک پارچه مرطوب روی نوک پستان آسیب دیده استفاده کنید تا تحریک و آلرژی را کاهش دهید.
  1. آب بیشتری بنوشید: به طور ایده آل باید روزانه 6 تا 8 اونس آب مصرف کنید تا از مشکلاتی مانند یبوست و کم آبی جلوگیری کنید (16) . آبرسانی همچنین می تواند با کاهش خشکی و در نتیجه خارش پوست شما را سالم کند.
اب نوشیدن در دوران بارداری
اگر اقدامات فوق هیچ گونه تسکینی از خارش نوک سینه ها نمی کند، پزشک ممکن است برخی از داروهای موضعی را پیشنهاد کند. در برخی موارد، خارش نوک سینه ها و سینه ها نیز ممکن است نشانه های چروکیدگی یا عفونت های قارچی باشد. بنابراین، توصیه می شود زمانی که اقدامات خانگی موثر واقع نمی شوند، با پزشک خود مشورت کنید.

سوالات متداول

1. خارش سینه در بارداری به چه معناست؟

خارش سینه در بارداری می تواند به دلایل فیزیولوژیکی در اکثر زنان باشد. در دوران بارداری، تغییرات هورمونی، افزایش خون رسانی و بزرگ شدن سینه می تواند منجر به خارش نوک سینه شود. زنان باردار همچنین می توانند درد نوک سینه، سوزن سوزن شدن و سنگینی سینه را تجربه کنند. این علائم به ندرت ناشی از شرایط جدی در بارداری است.

2. خارش سینه در بارداری از چه زمانی شروع می شود؟

خارش نوک سینه ها و سایر تغییرات پستان در بارداری را می توان در هفته های اولیه بارداری مشاهده کرد. این علائم ممکن است با پیشرفت بارداری و بزرگ شدن سینه ها برجسته تر شوند.

3. چگونه خارش نوک پستان را در دوران بارداری درمان کنیم؟

می توانید از لوسیون های بدون مواد شیمیایی مانند کره کاکائو، لانولین یا ویتامین E برای آبرسانی به نوک سینه ها استفاده کنید. ژله پترولیوم مایع ممکن است به جلوگیری از خشکی و خارش بعد از حمام کمک کند. استفاده از شوینده ها و صابون های معطر ملایم به جلوگیری از مواد شیمیایی خشن که می توانند باعث خارش نوک سینه شوند، کمک می کند. برخی از زنان باردار با استفاده از سوتین های بارداری احساس آرامش می کنند زیرا گردش هوا و حمایت بهتری را فراهم می کند.

4. آیا می توانم بدون خارش نوک پستان باردار شوم؟

برخی از زنان گزارش می دهند که در چند هفته اول علائم بارداری را تجربه نکرده اند. بنابراین ممکن است بدون خارش نوک پستان باردار باشید. با این حال، ممکن است علائم بارداری دیگری مانند پریود نشدن، حالت تهوع، خستگی و حساسیت پستان را داشته باشید.

تغییرات سینه مانند خارش سینه در دوران بارداری می تواند ناشی از نوسانات هورمونی، عفونت ها و سایر بیماری های پوستی باشد. تشخیص خارش سینه ممکن است دشوار باشد زیرا شبیه سایر بیماری های پوستی یا مربوط به سینه است. اگرچه علت اصلی معمولاً جدی نیست، اما مطمئناً داشتن خارش سینه در دوران بارداری آزاردهنده است. ممکن است سعی کنید علائم را با نکات و راهکارهای مراقبت خانگی کاهش دهید. با این حال، اگر علائم برطرف نشد، بهتر است برای بررسی دقیق و شروع درمان مناسب با پزشک خود تماس بگیرید.

اینفوگرافیک: چگونه خارش سینه ها و نوک سینه ها را در دوران بارداری تسکین دهیم؟

بارداری تغییرات زیادی در بدن زنان ایجاد می کند، خارش سینه ها/ نوک سینه ها یکی از موارد رایج است. در حالی که خارش خفیف طبیعی است، خارش شدید می تواند باعث تحریک و درد و حتی درد شود. این اینفوگرافیک راه های ساده و در عین حال موثری را برای مدیریت این بیماری ارائه می دهد. ادامه مطلب

درمان خانگی خارش سینه در دوران بارداری (اینفوگرافی)

اشاره گرهای کلیدی

  • خارش سینه یک علامت شایع در دوران بارداری است که در اثر تغییرات هورمونی ایجاد می شود.
  • زنان باردار باید از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنند و برای جلوگیری از اصطکاک پوست، پارچه های تنفس پذیر را انتخاب کنند.
  • استفاده از لوسیون یا دوش آب سرد می تواند خارش را کاهش دهد.
  • در صورت تداوم علائم به شدت توصیه می شود با پزشک مشورت کنید.
علائم پوستی دوران بارداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروشگاه
تماس فوری
پیگیری سفارشات